Over ons

Waarom is het programma opgericht?

Om ervoor te zorgen dat de verschillende disciplines in uw begeleiding
beter samenwerken, en u bent verzekerd van de beste zorg!

Team CTC Zorgpad

Samenwerkingsverband

Wie zijn wij?

Het zorgpad is een goede samenwerking tussen diverse ketenpartners binnen en buiten het LUMC.

In het LUMC werken de cardiologie, thoraxchirurgie, intensive care en anesthesie samen om de patiëntenzorg verder te verbeteren.

We trekken ook samen op met de fysiotherapie, psychologie, diëtiek, geriatrie, leefstijlpoli en Box office.

Daarnaast werken we intensief samen met Basalt Revalidatie. Zij zorgen voor de revalidatie die buiten het ziekenhuis wordt geleverd.

Tot slot willen we optrekken met andere ziekenhuizen en de zorgverzekeraars. We hopen deze vernieuwingen voor zoveel mogelijk patiënten beschikbaar te maken. 

We zijn het zorgpad begonnen door verschillende goede resultaten uit eerdere projecten. Zo blijkt het heel belangrijk te zijn dat de bloeddruk, gewicht en cholesterol goed ingesteld is bij patiënten. Ook zijn er veel goede resultaten bij patiënten die vóór een operatie al gaan revalideren.

Al deze positieve interventies bundelen we in het huidige zorgpad. Dit versterken we met het thuis meten (homemonitoring), want ook hiervan weten we dat dit leidt tot betere resultaten in de bloeddruk, cholesterol en gewicht. Daarnaast worden ritmestoornissen sneller herkend. Kortom we bundelen onze krachten en we voegen al het goede samen om zo de beste zorg voor u te leveren.

Scroll to Top