1.3 Invullen intake formulier

stap pre operatief invullen intake formulier hartoperatie info

Het hebben van een goede leefstijl kan van invloed zijn op uw herstel na uw operatie. Hierbij kan u denken aan voeding, beweging, roken, alcohol en/of drugsgebruik en slaap en ontspanning. Los van uw fysieke toestand kan ook uw mentale toestand invloed hebben op hoe u de operatie en het herstel hierna ervaart. Om u goed voor te bereiden op uw operatie en waar nodig te ondersteunen, krijgt u voor de operatie screeningslijsten toegestuurd door de leefstijlpoli. Daarbij wordt er gevraagd naar uw fysieke en mentale situatie en bovenstaand genoemde leefstijlfactoren. Eventueel volgen er naar aanleiding van de screeningslijsten nadere interventies. Eventuele interventies en het belang hiervan zijn:

  • Stoppen met roken is zeer belangrijk voor het herstel na de operatie. Stoppen met roken verkleint de kans op complicaties na de operatie, zoals longontsteking, wondproblemen en het dichtslippen van de omleidingen.
  • Het verminderen of stoppen met alcoholconsumptie is ook belangrijk. Er wordt geadviseerd om maximaal 1 glas alcohol per dag te drinken.
  • In aanvulling adviseren we om gezonde, gevarieerde gevarieerde voeding te eten, zoals meer groente en fruit, minder zout en verzadigde vetten.
  • Daarbij wordt voldoende slaap en voldoende ontspanning aangeraden. Een goede balans tussen slaap en activiteit zal u helpen in uw herstel.
  • Tot slot speelt beweging, ook preoperatie een grote rol. Hiermee gaan we u helpen met behulp van de Physitrack App en een beweeghandboek gedurende de 12 maanden na de operatie.

Nadere informatie over het belang van een goede leefstijl vindt u op: https://hartlongcentrum.nl/leefstijl/

Terug naar Het Zorgpad
Scroll to Top