1.4 Start beweegprogramma

stap pre operatief interfaces physitrack hartoperatie info

Bewegen en Lifestyle

“Zitten is het nieuwe roken”

physiapp overzicht hartoperatie info

Bewegen (voor de operatie)

Een veelvoorkomende valkuil is dat mensen letterlijk veelvuldig gaan zitten wachten op hun operatie. Dat is precies wat we graag willen voorkomen! Hoe beter uw conditie en leefstijl, hoe beter u ook de operatie in gaat en hoe beter u er uitkomt. Het blijven bewegen voor de operatie is hiervoor heel belangrijk. Wie fitter een operatie ingaat, komt er ook weer fitter uit.

Blijf daarom bewegen en wandelen voor de operatie. Indien u klachten ervaart is het belangrijk te stoppen en te rusten tot de klachten weg zijn, waarna u rustig weer verder kunt. Op een rustig tempo wandelen kan bijna altijd. Sportte u voor uw diagnose al? Ga daar nu vooral mee door.

Veel mensen vinden het lastig om in te schatten wat ze wel en niet kunnen doen voor de operatie als het gaat om bewegen. Samen met de fysiotherapie zijn we bezig met het gebruik van een app ‘Physitrack’ en het beweeghandboek. Hierbij krijgt u oefeningen aangeboden die afgestemd zijn op wat u mag van uw cardioloog (gezien uw hartaandoening). Het handboek stelt u vragen,  om u te helpen motiveren om te bewegen. Kortom mooie middelen om u een steuntje in de rug te bieden, maar het bewegen mag/moet u echt zelf doen.

De fysiotherapeut is per mail en via de Physitrack-app bereikbaar voor vragen.

Terug naar Het Zorgpad
Scroll to Top